img
 • img

  (05-05-2017)

  Un grup de socis i sòcies s'està plantejant una nova mirada de la gestió dels Pastorets

  Des de fa uns anys, hem centrat molts esforços i dedicació a grans muntatges, sobretot musicals, que han donat encara més prestigi i seriositat al nostre grup de teatre. L'èxit d'aquesta aposta és innegable pel que fa a la qualitat dels espectacles i el nombre d'espectadors i espectadores. Però potser ara és també l'hora dels Pastorets.

  Els Pastorets són, indubtablement, un element que ens defineix i que explica qui som i com som. És l'obra que més vegades hem representat i que centenars de persones esperen cada any. Fer Els Pastorets ens dona identitat, ens situa al mapa de la cultura popular i tradicional catalana i ens fa sentir orgullosos/es de pertànyer al Centre. Són molt pocs els socis i sòcies que poden explicar la seva relació amb el Centre sense parlar dels Pastorets. I si tot això fos poc, el desembre de 2017 fa 75 anys de la primera representació de la tradicional obra nadalenca per part del que al cap de dos anys serien els fundadors del grup de teatre del Centre Parroquial Sant Vicenç.

  En aquest context, un grup de socis i sòcies del Centre, entre ells/es, l'equip de direcció i membres de la junta, estan iniciant un projecte per replantejar Els Pastorets amb l'objectiu principal de pensar en la millora de l'espectacle amb perspectives de futur. En altres paraules, es busca mantenir una coherència i una continuïtat al llarg de les diverses temporades, més enllà de l'acció circumstancial que un equip de direcció pugui dur a terme durant un període de temps. En aquest sentit, es plantegen millores tècniques i escenogràfiques que puguin tenir una perspectiva que vagi més enllà dels Pastorets de la següent temporada.

  Així doncs, es planteja la creació d'un grup de treball que, durant tot l'any, s'encarregarà de desenvolupar propostes de millora, d'innovació i creixement dels Pastorets. Aquesta comissió està formada per l'equip de direcció i per totes les persones que ho vulguin. És un grup totalment obert i en procés de creació, que busca:

  - revisar tots els aspectes tècnics (il·luminació, so, projecció) i escenogràfics (decorats, vestuari, maquillatge)

  - establir uns criteris comuns que permetin una continuïtat lògica encara que variïn els equips de direcció

  - cercar i proposar recursos materials, humans i/o econòmics

  - implicar l'entorn social del Centre per garantir el relleu en el projecte i la intergeneracionalitat.

  De moment, el grup s'ha reunit un parell de cops per assentar les bases i distribuir-se les primeres tasques i, entre altres idees, s'han començat a revisar aspectes estètics i d'àudio de l'obra, s'han iniciat els tràmits per a obtenir una subvenció, s'està plantejant una campanya de microfinançament i s'està començat a pensar amb l'estratègia comunicativa de la nova iniciativa. Amb tot, ha sorgit alguna proposta per recordar el 75è aniversari dels nostres Pastorets, per tant, si teniu fotos o gravacions antigues, feu-les arribar.

  Si voleu participar d'aquest grup de treball, en alguna de les seves tasques o col·laborar esporàdicament, contacteu amb qualsevol persona de la Junta o amb l'equip de direcció de Pastorets de la temporada vinent. 

img

©2013. Teatre Sant Vicenç. Montllor i Pujal 103. 08208 Sabadell. 93 717 94 01


Disseny i creació Tallerdemk.com